Jedzenie na dowóz Warszawa – wady i zalety cateringu
Z usług cateringowych korzysta coraz więcej osób. Nie chodzi już tylko o organizację imprez okolicznościowych, bankietów czy imprez firmowych. Ofertą firm cateringowych zainteresowane są również osoby prywatne, które chcą zamówić jedzenie dla siebie, ewentualnie również dla członków najbliższej rodziny. Jedzenie na dowóz Warszawa, zwane również dietą pudełkową, staje się powoli modnym sposobem na życie.
Na czym polega dieta pudełkowa?
Osoby, które decydują się na dietę pudełkową, każdego dnia (niekiedy dostawy są kilka razy w tygodniu) otrzymują pięć zdrowych posiłków zapakowanych w wygodne i higieniczne pudełka. Pudełka te można zabrać ze sobą w każde miejsce i spożyć o dowolnej porze. Dostawy realizowane są rano, a klient wraz z pudełkami otrzymuje rozpiskę tego, co znajduje się w środku. Rekomenduje się, by posiłki spożywać w stałych odstępach czasu, mniej więcej co 3-4 godziny. Częste, ale małe porcje gwarantują, iż przemiana materii będzie na właściwym poziomie.
Jedzenie na dowóz Warszawa – wady i zalety
Zalety cateringu dietetycznego
Największą zaletą cateringu dietetycznego jest z pewnością to, że decydując się na taki sposób żywienia, właściwie w ogóle nie musimy robić zakupów spożywczych ani przygotowywać posiłków. Oszczędzamy przez to mnóstwo czasu. Poza tym niektórzy nie lubią, bądź zupełnie nie potrafią gotować – jedzenie na dowóz Warszawa jest dla nich idealnym rozwiązaniem.
Kolejną zaletą diety pudełkowej jest fakt, że pożywienie można zabrać ze sobą w każde miejsce i spożyć w każdej chwili. Posiłki nie wymagają dodatkowego szykowania – można je spożywać od razu z pudełek bądź, jeśli mamy taką możliwość, po przełożeniu na talerz i podgrzaniu.
Jedzenie na dowóz Warszawa (usługę zamówisz tutaj) ma również tę zaletę, że każdy klient może wybrać dietę o określonej kaloryczności. To idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy dbają o utrzymanie zdrowej sylwetki bądź też walczą z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz tego klienci mogą zamówić dietę przygotowaną z myślą o diabetykach, osobach uczulonych na gluten albo laktozę bądź też dietę całkowicie bezmięsną.
Wady cateringu dietetycznego
Wciąż panuje powszechne przekonanie, że catering dietetyczny jest usługą dość drogą. Gdyby w ten sposób mieli się żywić wszyscy członkowie kilkuosobowej, średnio sytuowanej rodziny, z pewnością byłby to dla nich ogromny wydatek. Z tego powodu niektórzy twierdzą, że dieta pudełkowa jest idealnym rozwiązaniem dla zabieganych i bogatych gwiazd i celebrytów, natomiast nie sprawdza się w przypadku przeciętnego Kowalskiego. Na szczęście to przekonanie stopniowo się zmienia.
Kolejną wadą cateringu jest możliwa powtarzalność posiłków. Firmy cateringowe bardzo dbają o to, by jedzenie było smaczne, dobrze zbilansowane i zdrowe, ale jeżeli jakaś potrawa dobrze się przyjęła, często ją przygotowują – niektórzy klienci są z tego bardzo zadowoleni, inni mniej.
Warto również wspomnieć o problemach z dostępnością diety pudełkowej w mniejszych miejscowościach. Wiele firm dowozi pudełka bardzo daleko, znacznie wykraczając poza strefę darmowej dostawy. Tyle tylko, że za taką usługę trzeba dodatkowo zapłacić. Na szczęście w mniejszych miastach również powoli powstają tego typu firmy.